mazsiwesti
mazsiwesti
Men
 
Amik jl jhetnek
 
Vlemnyek
Nv:

zenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Idjrs
Magyarorszg idjrsa
A rszletekrt klikk a kpre.
 
RECEPTEK 2

 

 

 

 Tks Dis Muffin 24 db

 

40 dkg sttk (hegedtk)

20 dkg porcukor

30 dkg liszt

1 cs stpor

2 teskanl fahj

1 teskanl gymbr

pici s

2 cs vaniliscukor

1 kvskanl szdabikarbna

4 tojs

3 dl olaj

2-3 mark di

 

Elkszts:

1. Stt 180C-ra als fels stsen bekapcsolom.

2. A sttkt meghmozom, kimagozom, felkockzom s aprt gpben egsz aprra darlom.

3. A dit ledarlom.

4. Tojst,cukrot,vaniliscukrot j habosra gppel kikeverem.

5. A liszthez hozzkeverem a st,stport,fahjat,s a gymbrt.

6. A tojsos masszba belekeverem a dit s a sttkt majd hozzadom az olajat.

7. Beleteszem a lisztes keverket s jl elkeverem.

8. A muffinstbe beteszem a papirkapszlikat vagy kivajazom, kilisztezem ket,

majdnem teljesen teleteszem a muffin formkat ( paprkapszli szlig ).

9. Mehet a stbe kb. 23-25 perc alatt ksz (tprbig)

 

 

 

 TR RUDIS MUFFIN

//andi1976.gportal.hu/gindex.php?pg=25635745

Elkszts:

Elszr kenjk ki olvasztott vajjal a muffinst-formt s tegyk be a fagyasztba, addig, amg elksztjk a tsztt. Ksztsk ki a hozzvalkat s gyjtsuk be a stt kb.180 fokra.

Keverjk ssze a lisztet, a stport, a szdabikarbnt s a kakaport.

Egy msik tlban keverjk ssze a tojst a cukorral, majd keverjk bele a vanlis cukrot, az olajat s a joghurtot. Majd a kettt sszekeverjk s elosztjuk a formban. 

  • 25 dkg liszt,

  • 2 evkanl kakapor,

  • 1 kiskanl szdabikarbna,

  • 1 kiskanl stpor,

  • 1 db tojs,

  • 15 dkg kristlycukor,

  • 2 cs. vanlis cukor,

  • 1 dl olaj,

  • 3,5 dl natr joghurt. (3 pohr)

  • 4 db ris Tr Rudi (a pttys j csak!)

Minden Tr Rudit vgjunk ngyfel s minden muffin kzepbe nyomjunk egy darabot.

Most tegyk a stbe s sssk kb. 25 percig.

A Tr Rudi belesllyed a tsztba s nagyon jl megolvad a csoki. A formban htsk langyosra, majd tegyk ki rcsra. Porcukorral meghintve tlaljuk. Sokig friss, puha marad.

 
 
 
Cookies
 

Hozzvalk: kb. 30 db
  •  30 dkg margarin 
  •  18 dkg cukor 
  •  2 csomag vanlis cukor 
  •  2 db tojs 
  •  30 dkg liszt 
  •  1/2 cs stpor 
  •  1/4 teskanl s 
  • 15 dkg mogyor s t csoki 
  • vagy mogyor s csoki
  • szeletelt mandula s marcipnos csoki
  • di s tcsoki+ szrtott fona


    Elkszts: A margarint habosra keverjk a cukorral, majd hozzadjuk a vanlis cukrot s egyenknt a tojst. A liszttel elkeverjk a stport s a st, s a margarinos masszhoz keverjk. A vgn mehet bele az aprra vgott csoki s a mogyor. A tepsit kibleljk stpaprral, s kis kupacokat pakolunk r, tvol egymstl. n ppos 3/4 evkanllal adagolom a tsztt. Tvol kell tenni egymstl ket, mert sztterlnek. Kb. 10 perc alatt megsl,190-200 C-on, de ha mr szp aranyszn, akkor j. Nem lesz kemny, puha marad. A stpaprrl kiszedvel vatosan kell leszedni. Ahogy hl, meg is szilrdul s ropogs lesz. (A stpaprrl kiszeds utn azonnal le kell szedni, mert megkemnyszik, s utna nem jn le.)
  •  

 

Csirkemell zgerincformban stve

//andi1976.gportal.hu/gindex.php?pg=25635745

 
Hozzvalk: 80 dkg csirkemell, 20 dkg bacon szalonna, 15 dkg reszelt sajt, s, vagy (kb.1,5 teskanl vegeta),bors, petrezselyem zls szerint, 3 ppos evkanl tejfl, 3 evkanl liszt, 2 tojs
Elkszts : 3 evkanl tejflt, a tojsokkal, liszttel, a sval,(vegetval) a borssal a petrezselyemmel, 10 dkg  reszelt sajttal masszv keverjk. A hst aprra kockzzuk s a sajtos-tejfls masszhoz adjuk.
Az zgerincformt kivajazzuk, megszrjuk zsemlemorzsval s kibleljk szalonnval gy, hogy a szlei kilgjanak a formbl. A hsos masszt kanalazzuk a formba s hajtsuk r a lelg szalonnt. Hosszban a tetejre is tegynk szalonnacskokat, majd szrjuk meg a maradk 5 dkg reszelt sajttal.
Elmelegtett stben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt sssk kszre. n ekkor kifordtottam a formbl egy tepsire stpapirra s addig pirtottam mg a szalonna nem kapott egy kis sznt.

Reszelt Trs

Tszta

40 dkg liszt

15 dkg cukor

1 egsz tojs s 2 srgja

20 dkg margarin

1 cs vanilis cukor( ha lehet Burbon)

1 cs stpor


Tltelk

1 ,25 kg tr

15-20 dkg porcukor

2 cs Vanilis cukor (mint fent)

4 egsz toj s

2 tojs fehrje

2dl tejszn


Elkszts

St 175 C elmelegted

A lisztet tlba teszed sszedolgozod a margarinnal,stporral,cukorrral

vaniliscukorral,a tojsokkal jl sszegyrod s elfelezed.


A tltelk:

A trt tpaszrozod fm szrn beleteszed a cukrot,vaniliscukrot s az egsz tojsokat a srgval 2dl tejsznnel egytt, a 2 fehrjt kis sval felvered kemny habnak maj vatosan hozz kevered.


Ha megvagy egy kzepes tepsit kivajazol kilisztezel a fele tsztt kinyjtod a tepsibe rntd a masszt szpen elterted a tszta msik felt rreszeled nagylyuku reszeln a krm tetejre.

Mehet a stbe als sutsen 25 percig utna als fels stsen sszesen kb 1 ra mg szp piros nem lesz a teteje ha mg nem telt le az id s nagyon pirul tegyl a tetejre flit. Sts kzben felemelkedik de ha kiveszed akkor visszamegy pp hogy langyosan vagy hidegen fogyaszthat porcukorral megszrva

 

Sajtos rudacskk

 

Hozzvalk.

50 dkg liszt

25 dkg sertszsr

2 dl tejfl

3 dkg leszt

0,5 dl tej

kevs kristlycukor

2 db tojs

10 dkg fstlt sajt

10 dkg trapista sajt

s

Az lesztt kevs kristlycukorral langyos tejben felfuttatjuk.

(Instat lesztvel is lehet csak akkor sszekell keverni sorban a hozzvalkat)

A lisztet a sertszsirral sszedolgozzuk,majd belekeverjk a kovszt,a tejflt s 1 tojst.

Izls szerint szzuk majd a ktfle sajtot lereszeljk,s felt-felt a tsztba gyrjuk.

A tsztt letakarjuk, s 30-40 percig htbe pihentetjk.

Ezutn lisztezett deszkn tgyurjuk,kinyjtjuk,s cskokra vgjuk.

A rudacskk tetejt megkenjk tojssal,s rszorjuk a maradk reszelt sajtot. 

A tepsire stpaprt tesznk s rtesszk a rudacskkat.

Vgl 190 C-os stben 20-25 perc alatt megstjk( szppirosra stjk).

Rps sti (Rpa torta)

Hozzvalk:

50 dkg liszt

1,5 cs stpor

1 teskanl szdabikarbna

1 teskanl s

1 teskanl fahj

25 dkg cukor

2 dl olaj

2 db alma

15 dkg darlt di

50 dkg srgarpa

tej

A krmhez:

25 dkg Mascarpone

1 cs vaniliscukor

3 evkanl porcukor

3 tojs srgja

picike rum(lehetleg portoriki)

Elkszts: A lisztet, a stport,a szdabikarbnt,st,a fahjat s a cukrot sszekeverjk,majd mehet bele az olaj. Gppel sszedolgozzuk s tesznk hozz egy pici tejet,hogy  knnyebb legyen a munka.

Ezutn hozzkeverjk a finomra reszelt rpt s a darlt dit, majd a nagyluku reszeln lereszelt almt s

mg annyi tejet ,hogy nthet massza legyen.

Egy tepsit ( kb 38x28cm) vagy egy kerek csatos (28 cm) tortaformt kivajazunk, kiliszteznk s belentjk a masszt.

A stt 170 C-ra melegtjk s betesszk slni kb 1rra (tprbig stjk), 45 perc utn rdemes aluflit tenni a tetejre,hogy nehogy meggjen.

A krm: 3 tojs srgjt j alaposan habosra keverjk a porcukorral s a vanilis cukorral, majd finoman hozzkeverjk a Mascarpone sajtot.

Amikor megslt s kihlt, kibortjuk a tepsibl s egy les kssel flbevgjuk, megkenjk a krm felvel s a msik felt a tetejre kenjk.

Minivirslis kifli

Hozzvalk:

60 dkg liszt

1 dl olaj

1 dl tej

kevs cukor

5 dkg leszt

2 dl tejfl

2 tojs

1 csapott evkanl s

mini virsli 2 csomag

  • Elkszts:

     

  • Az lesztt felfuttatjuk a tejben a cukorral.A lisztbe beletesszk a st,a tojssrgjt,

    a tejflt,az olajat s az lesztt,majd sszegyurjuk,s fl hromnegyed rt kelesztjk.

    J vkonyra kinyjtjuk,(nem kell al liszt) majd hosz szr hromszgekre vgjuk.

    A virsliket kzpre tesszk,feltekerjk,majd megkenjk tojsfehrjvel.

    Kb 20-25 percig stjk 180C amg szp piros lesz.

    Meggyes tejes pite (ms nven clafoutis),

    Hozzvalk egy kerek piteformhoz:

    3 tojs
    8 dkg porcukor (hzi vanlis)
    1 csipet s
    15 dkg liszt
    3 dl tej (2,8as vagy 3,5 %-os)
    2 dl tejszn
    2 mark meggy kimagozva
    1-2 ek zsemlemorzsa

    A 25 cm-es piteformmat kivajaztam, kiliszteztem. A stt elmelegtettem 180 fokra. A kimagozott meggyet egy szrbe tettem lecspgni.
    A tojsokat robotgppel jl habosra kevertem a porcukorral s a sval. Utna felvltva adogattam hozz a tejet, tejsznt s az tszitlt lisztet. Az gy kapott tsztt belentttem a formba. A lecspgtt meggyet sszeforgattam a zsemlemorzsval s egyenletesen elosztottam a tsztn.
    30-35 perc alatt slt meg hagyomnyos zemmdban.

    A szlei felemelkednek stskor de ahogy hl gy leereszkedik.

    Zserb golyk


    15 dkg aszalt srgabarack

    15 dkg darlt di
    2 e.k. narancslikr/konyak v. rum
    1 e.k. vz
    2 e.k. porcukor
    1 e.k. baracklekvr
    1/2 t.k. rumaroma v. rum

    15 dkg tortabevon tcsokis s tej vegyesen

    1 kanl olaj

    Az aszalt barackot meglocsoljuk az alkohollal s a vzzel s 1 rt llni hagyjuk, majd aprtgppel amennyire lehet ppestjk. Hozzadjuk a dit, a porcukrot, az aromt s a baracklekvrt.
    Kis golykat formzunk s a htbe tesszk.
    Kis lbasban vzgz fltt felmelegtjk az tcsokit s a golykat bele forgatjuk az olvadt csokiba. A fogpiszklra szrva kivesszk a csokibl s tlcn zsrpaprra tesszk s htbe tesszk, mg meg nem dermed a csoki bevonat.
     
    Lime-os kkuszos fehrcsoki trffel
     
     
     

Hozzvalk kb. 30 db gombchoz: 1 bgre = 240-250 ml
2 dl bgre tejszn
250 g fehrcsoki
1 ek frissen reszelt citrom/lime hj
1 citrom/lime leve (opcionlis)
1,5 bgre kkuszreszelk
Vanlia esszencia (opcionlis)

1. A csokit gz fltt, vagy simn a tzhelyen kislngon felolvasztjuk, majd flretesszk hlni.
2. A tejsznt is felforraljuk, vatosan, lland kevergets mellett, kislngon. (Itt jhet bele pr csepp vanliaesszencia, de nem ktelez.) Ezt is flretesszk, hogy hljn kicsit.
3. Ha mr langyosra hlt a csoki s a tejszn is, akkor lassan hozzadjuk a tejsznt a csokihoz, s sima krmm keverjk. Hozzadjuk a citromhjat s a citromlevet, s kicsit tbb mint fl bgre kkuszreszelket. Elkeverjk, majd betesszk a htbe egy fl rra, hogy kicsit megdermedjen a massza.
4. Ha letelt a flra, kivesszk a htbl, gombcokat formlunk a masszbl, meghempergetjk kkuszreszelkben s ksz. Ha mind ksz, visszatesszk a htbe s tlalsig ott troljuk.

recept:gourmandula

Prhagyms, szalonns pite

 

 

 

Hozzvalk: 1 adag omlstszta, 1db prhagyma, 3 dl tejszn, 8 szelet hsos bacon szalonna, 1 egsz tojs,3 db tojs srgja, rlt szerecsendi, rlt bors.

Omlstszta: 20 dkg liszt, 15 dkg vaj vagy margarin, csipetnyi s, 5 evkanl hideg vz.

Tegyk a lisztet egy tlkba, vgjuk r a jghideg vajat, szzuk meg , majd keznkkel morzsoljuk ssze. Adjuk hozz a vizet s gyrjuk cipkk.

A prhagyma kt vgt vgjuk le, szeljk hosszban ktfel, majd kockzzuk egy centis darabokra. Ugyancsak kockzzuk fel a szalonnt, tegyk egy nagy serpenybe s hevtsk addig, mg a szalonna pirulni kezd. Adjuk hozz a prkockkat, fszerezzk rlt borssal s rlt szerecsendival. Proljuk krlbell 2-3 percig, majd hagyjuk kiss kihlni.

Lisztezett deszkn nyjtsuk kis az omlstsztt fl centi vastagsgra, bleljnk ki vele egy vajjal s liszttel meghintett kzepes mret peremes piteformt. A tsztt a stedny kilg szleinl vgjuk le, majd tegyk bele a megprolt szalonns hagymt.

Egy kis tlkban keverjk ssze a tejsznt a tojsok srgjval s ntsk a hagyms keverkre. Tegyk elmelegtett stbe s sssk 160 fokon, legalbb 35-40 percig.

Aljnlkli trs
 
Hozzvalk :
 
1 kg tr
15 dkg lgy margarin
5 evkanl bzadara
2 evkanl liszt
10 evkanl kristlycukor
4 egsz tojs
csipet s
reszelt citromhj
1-2 csomag vanilis cukor
1 teskanl szdabikarbna 
fl csomag stpor 
 
Tetejre : 1 pohr tejfl, 1 evkanl liszt, 1 tojs
 
A hozzvalkat sszekeverjk, kzepes mret lisztezett, zsrozott tepsibe ntjk.
A tetejre valkat kikeverjk, evkanllal rcsurgatjuk s elsimtjuk a tetejn.
Forr stben kzepes lngon 170 C-on szp pirosra stjk. ( Kb. : 40 perc )
 
 
 
 
Reszelt trs muffin / 24 db


Tszta: 40 dkg liszt, 25 dkg rma, 15 dkg porcukor, 1 tojs srgja, fl stpor, 1 vanlis cukor, 3 ek kaka
sszegyrjuk, elfelezzk, s a kell kemnysg elrsig htjk.Tegyk a mlyhtbe 20-30 percre, utna knnyebb reszelni. )

Tltelk: 50 dkg tr, 18 dkg cukor, 3 tojs srgja, 1 citrom reszelt hja, 2 vanlis cukor
Jl sszekeverjk, majd 5 dkg darlt kekszet kevernk hozz, vgl a 4 tojs habjt is vatosan belekeverjk.

A muffinformkat kivajazzuk. N
agylyuk reszeln a formkba reszelnk a tsztbl, 1 ppos evkanlnyit kanalazunk r a tltelkbl s a tetejre megint tsztt reszelnk. Nem rdekes, ha kilg a muffinformbl mert sts kzben nagyon nem emelkedik meg. 170C-on 30 percig sssk!
 
 

Amerikai csokolds stemny Brownie
Sssnk valamit!
 
Hozzval:
12 dkg vaj
20 dkg tejcsokold
10 dkg tcsokold
35 dkg cukor
3 tojs
10 dkg finomliszt
1½ evkanl kakapor
25-30 dkg natr tejsznes krmsajt (pl. Philadelphia vagy mascarpone
1 dl tejfl
2 tojssrgja
1 vanliard
1 citrom reszelt hja



Elmelegtjk a stt 175 fokra (gzstn 4-es fokozat). Egy 20x30 cm tepsit kivajazunk, s egymson keresztbe tve  stpaprt tertnk bele. Lnyeges, a stpaprok minden irnybl tllgjanak pr centimterrel a tepsi peremn, mert gy majd egyszer lesz kiemelni a ksz stemnyt.

A csokoldkat aprra vgjuk, majd 10 dkg tejcsokit flretesznk. A tbbit az tcsokoldval s a vajjal enyhe gz fltt kevergetve megolvasztjuk.

Megvrjuk, amg az olvadt csokis-vajas keverk langyosra hl, aztn robotgppel beledolgozunk 20 dkg cukrot, majd sorra egyms utn az egsz tojsokat is. A liszthez teaszrn t hozzszitljuk a kakaport, s belekeverjk a flretett, aprra vgott tejcsokit.

A lisztes keverket fakanllal belevegytjk a csokis-vajas-cukros-tojsos masszba. Ez lesz a stemny csokis tsztja, amelyet egyenletes rtegben tkanalazunk a tepsibe, s a tetejt elsimtjuk.

A natr tejsznes krmsajtot, a tejflt, a tojssrgjkat, a vanliard kikapargatott belsejt, a maradk cukrot s a reszelt citromhjat robotgppel alaposan sszekeverjk. Ez lesz a stemny krmsajtos rsze.

A krmsajtos rszt evkanllal elptygtetjk a csokis tsztn, majd egy fakanl vgvel a krmsajtos rszeket s a csokis tsztt finoman sszekeverjk, hogy mrvnyos legyen a hats.

A stemnyt 35 perc alatt megstjk. Vigyzat, nem szabad tovbb, mert akkor kiszradhat. Ha teljesen kihlt, kiemeljk a tepsibl, s kockkra vgva tlaljuk.

 

 

 

 

 

 
Bejelentkezs
Felhasznlnv:

Jelsz:
SgSg
Regisztrci
Elfelejtettem a jelszt
 
Pontos id
 
 
Nvnap

 
Szmll
Induls: 2006-10-18
 
Ltogatk
ltotag olvassa a lapot. 1 1
 
E-mail
Felhasznlnv:
Jelsz:
  SgSg

j postafik regisztrcija
 
Hirlevl
E-mail cm:

Feliratkozs
Leiratkozs
SgSg
 
Hirek
 
EZ+AZ
 
Rdik

Mellesleg.FM
*Fad
*Magyar
*Magyar kabar
*Magyar mulats
*Musical
*Filmzene
*Pop / Dance
*Rap / Hiphop
*Rock / Metl
*Trance/House
*GAYness

 
Horoszkp


 

Kedves Csokoládé kedvelõk! Segítségeteket kérném a kérdõívem kitöltéséhez! Témája a CSOKOLÁDÉ MÁRKÁK! Köszön    *****    Homlokzati hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati hõszigetelését!    *****    * Beugrós munkavállalók éjjel-nappal. * Beugrós munkavállalók éjjel-nappal. * Beugrós munkavállalók éjjel-nappal. *    *****    Elindult a Játék határok nélkül rajongói oldal! Ha te is szeretted a '90-es évek népszerû mûsorát, nézz be ide!    *****    Megjelent a Nintendo Switch 2 és a Mario Kart World! Ennek örömére megújítottam a Hungarian Super Mario Fan Club oldalt.    *****    Homlokzati hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    A PlayStation 3 átmeneti fiaskója után a PlayStation 4 ismét sikersztori volt. Ha kíváncsi vagy a történetére, katt ide!    *****    A Bakuten!! az egyik leginkább alulértékelt sportanime. Egyedi, mégis csodálatos alkotásról van szó. Itt olvashatsz róla    *****    A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    ✨ Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott – ismerd meg a „Megóvlak” címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!