Tks Dis Muffin 24 db
40 dkg sttk (hegedtk)
20 dkg porcukor
30 dkg liszt
1 cs stpor
2 teskanl fahj
1 teskanl gymbr
pici s
2 cs vaniliscukor
1 kvskanl szdabikarbna
4 tojs
3 dl olaj
2-3 mark di
Elkszts:
1. Stt 180C-ra als fels stsen bekapcsolom.
2. A sttkt meghmozom, kimagozom, felkockzom s aprt gpben egsz aprra darlom.
3. A dit ledarlom.
4. Tojst,cukrot,vaniliscukrot j habosra gppel kikeverem.
5. A liszthez hozzkeverem a st,stport,fahjat,s a gymbrt.
6. A tojsos masszba belekeverem a dit s a sttkt majd hozzadom az olajat.
7. Beleteszem a lisztes keverket s jl elkeverem.
8. A muffinstbe beteszem a papirkapszlikat vagy kivajazom, kilisztezem ket,
majdnem teljesen teleteszem a muffin formkat ( paprkapszli szlig ).
9. Mehet a stbe kb. 23-25 perc alatt ksz (tprbig)

TR RUDIS MUFFIN
//andi1976.gportal.hu/gindex.php?pg=25635745
Elkszts:
Elszr kenjk ki olvasztott vajjal a muffinst-formt s tegyk be a fagyasztba, addig, amg elksztjk a tsztt. Ksztsk ki a hozzvalkat s gyjtsuk be a stt kb.180 fokra.
Keverjk ssze a lisztet, a stport, a szdabikarbnt s a kakaport.
Egy msik tlban keverjk ssze a tojst a cukorral, majd keverjk bele a vanlis cukrot, az olajat s a joghurtot. Majd a kettt sszekeverjk s elosztjuk a formban.
Minden Tr Rudit vgjunk ngyfel s minden muffin kzepbe nyomjunk egy darabot.
Most tegyk a stbe s sssk kb. 25 percig.
A Tr Rudi belesllyed a tsztba s nagyon jl megolvad a csoki. A formban htsk langyosra, majd tegyk ki rcsra. Porcukorral meghintve tlaljuk. Sokig friss, puha marad.

Cookies
Hozzvalk: kb. 30 db
- 30 dkg margarin
- 18 dkg cukor
- 2 csomag vanlis cukor
- 2 db tojs
- 30 dkg liszt
- 1/2 cs stpor
- 1/4 teskanl s
- 15 dkg mogyor s t csoki
- vagy mogyor s csoki
- szeletelt mandula s marcipnos csoki
- di s tcsoki+ szrtott fona
Elkszts: A margarint habosra keverjk a cukorral, majd hozzadjuk a vanlis cukrot s egyenknt a tojst. A liszttel elkeverjk a stport s a st, s a margarinos masszhoz keverjk. A vgn mehet bele az aprra vgott csoki s a mogyor. A tepsit kibleljk stpaprral, s kis kupacokat pakolunk r, tvol egymstl. n ppos 3/4 evkanllal adagolom a tsztt. Tvol kell tenni egymstl ket, mert sztterlnek. Kb. 10 perc alatt megsl,190-200 C-on, de ha mr szp aranyszn, akkor j. Nem lesz kemny, puha marad. A stpaprrl kiszedvel vatosan kell leszedni. Ahogy hl, meg is szilrdul s ropogs lesz. (A stpaprrl kiszeds utn azonnal le kell szedni, mert megkemnyszik, s utna nem jn le.)

Csirkemell zgerincformban stve
//andi1976.gportal.hu/gindex.php?pg=25635745
Hozzvalk: 80 dkg csirkemell, 20 dkg bacon szalonna, 15 dkg reszelt sajt, s, vagy (kb.1,5 teskanl vegeta),bors, petrezselyem zls szerint, 3 ppos evkanl tejfl, 3 evkanl liszt, 2 tojs
Elkszts : 3 evkanl tejflt, a tojsokkal, liszttel, a sval,(vegetval) a borssal a petrezselyemmel, 10 dkg reszelt sajttal masszv keverjk. A hst aprra kockzzuk s a sajtos-tejfls masszhoz adjuk.
Az zgerincformt kivajazzuk, megszrjuk zsemlemorzsval s kibleljk szalonnval gy, hogy a szlei kilgjanak a formbl. A hsos masszt kanalazzuk a formba s hajtsuk r a lelg szalonnt. Hosszban a tetejre is tegynk szalonnacskokat, majd szrjuk meg a maradk 5 dkg reszelt sajttal.
Elmelegtett stben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt sssk kszre. n ekkor kifordtottam a formbl egy tepsire stpapirra s addig pirtottam mg a szalonna nem kapott egy kis sznt.
Reszelt Trs

Tszta
40 dkg liszt
15 dkg cukor
1 egsz tojs s 2 srgja
20 dkg margarin
1 cs vanilis cukor( ha lehet Burbon)
1 cs stpor
Tltelk
1 ,25 kg tr
15-20 dkg porcukor
2 cs Vanilis cukor (mint fent)
4 egsz toj s
2 tojs fehrje
2dl tejszn
Elkszts
St 175 C elmelegted
A lisztet tlba teszed sszedolgozod a margarinnal,stporral,cukorrral
vaniliscukorral,a tojsokkal jl sszegyrod s elfelezed.
A tltelk:
A trt tpaszrozod fm szrn beleteszed a cukrot,vaniliscukrot s az egsz tojsokat a srgval 2dl tejsznnel egytt, a 2 fehrjt kis sval felvered kemny habnak maj vatosan hozz kevered.
Ha megvagy egy kzepes tepsit kivajazol kilisztezel a fele tsztt kinyjtod a tepsibe rntd a masszt szpen elterted a tszta msik felt rreszeled nagylyuku reszeln a krm tetejre.
Mehet a stbe als sutsen 25 percig utna als fels stsen sszesen kb 1 ra mg szp piros nem lesz a teteje ha mg nem telt le az id s nagyon pirul tegyl a tetejre flit. Sts kzben felemelkedik de ha kiveszed akkor visszamegy pp hogy langyosan vagy hidegen fogyaszthat porcukorral megszrva

Sajtos rudacskk

Hozzvalk.
50 dkg liszt
25 dkg sertszsr
2 dl tejfl
3 dkg leszt
0,5 dl tej
kevs kristlycukor
2 db tojs
10 dkg fstlt sajt
10 dkg trapista sajt
s
Az lesztt kevs kristlycukorral langyos tejben felfuttatjuk.
(Instat lesztvel is lehet csak akkor sszekell keverni sorban a hozzvalkat)
A lisztet a sertszsirral sszedolgozzuk,majd belekeverjk a kovszt,a tejflt s 1 tojst.
Izls szerint szzuk majd a ktfle sajtot lereszeljk,s felt-felt a tsztba gyrjuk.
A tsztt letakarjuk, s 30-40 percig htbe pihentetjk.
Ezutn lisztezett deszkn tgyurjuk,kinyjtjuk,s cskokra vgjuk.
A rudacskk tetejt megkenjk tojssal,s rszorjuk a maradk reszelt sajtot.
A tepsire stpaprt tesznk s rtesszk a rudacskkat.
Vgl 190 C-os stben 20-25 perc alatt megstjk( szppirosra stjk).

Rps sti (Rpa torta)
Hozzvalk:
50 dkg liszt
1,5 cs stpor
1 teskanl szdabikarbna
1 teskanl s
1 teskanl fahj
25 dkg cukor
2 dl olaj
2 db alma
15 dkg darlt di
50 dkg srgarpa
tej
A krmhez:
25 dkg Mascarpone
1 cs vaniliscukor
3 evkanl porcukor
3 tojs srgja
picike rum(lehetleg portoriki)
Elkszts: A lisztet, a stport,a szdabikarbnt,st,a fahjat s a cukrot sszekeverjk,majd mehet bele az olaj. Gppel sszedolgozzuk s tesznk hozz egy pici tejet,hogy knnyebb legyen a munka.
Ezutn hozzkeverjk a finomra reszelt rpt s a darlt dit, majd a nagyluku reszeln lereszelt almt s
mg annyi tejet ,hogy nthet massza legyen.
Egy tepsit ( kb 38x28cm) vagy egy kerek csatos (28 cm) tortaformt kivajazunk, kiliszteznk s belentjk a masszt.
A stt 170 C-ra melegtjk s betesszk slni kb 1rra (tprbig stjk), 45 perc utn rdemes aluflit tenni a tetejre,hogy nehogy meggjen.
A krm: 3 tojs srgjt j alaposan habosra keverjk a porcukorral s a vanilis cukorral, majd finoman hozzkeverjk a Mascarpone sajtot.
Amikor megslt s kihlt, kibortjuk a tepsibl s egy les kssel flbevgjuk, megkenjk a krm felvel s a msik felt a tetejre kenjk.

Minivirslis kifli

Hozzvalk:
60 dkg liszt
1 dl olaj
1 dl tej
kevs cukor
5 dkg leszt
2 dl tejfl
2 tojs
1 csapott evkanl s
mini virsli 2 csomag
-
-
Az lesztt felfuttatjuk a tejben a cukorral.A lisztbe beletesszk a st,a tojssrgjt,
a tejflt,az olajat s az lesztt,majd sszegyurjuk,s fl hromnegyed rt kelesztjk.
J vkonyra kinyjtjuk,(nem kell al liszt) majd hosz szr hromszgekre vgjuk.
A virsliket kzpre tesszk,feltekerjk,majd megkenjk tojsfehrjvel.
Kb 20-25 percig stjk 180C amg szp piros lesz.


Meggyes tejes pite (ms nven clafoutis),
Hozzvalk egy kerek piteformhoz:
3 tojs
8 dkg porcukor (hzi vanlis)
1 csipet s
15 dkg liszt
3 dl tej (2,8as vagy 3,5 %-os)
2 dl tejszn
2 mark meggy kimagozva
1-2 ek zsemlemorzsa
A 25 cm-es piteformmat kivajaztam, kiliszteztem. A stt elmelegtettem 180 fokra. A kimagozott meggyet egy szrbe tettem lecspgni.
A tojsokat robotgppel jl habosra kevertem a porcukorral s a sval. Utna felvltva adogattam hozz a tejet, tejsznt s az tszitlt lisztet. Az gy kapott tsztt belentttem a formba. A lecspgtt meggyet sszeforgattam a zsemlemorzsval s egyenletesen elosztottam a tsztn.
30-35 perc alatt slt meg hagyomnyos zemmdban.
A szlei felemelkednek stskor de ahogy hl gy leereszkedik.


Zserb golyk
15 dkg aszalt srgabarack
15 dkg darlt di
2 e.k. narancslikr/konyak v. rum
1 e.k. vz
2 e.k. porcukor
1 e.k. baracklekvr
1/2 t.k. rumaroma v. rum
15 dkg tortabevon tcsokis s tej vegyesen
1 kanl olaj
Az aszalt barackot meglocsoljuk az alkohollal s a vzzel s 1 rt llni hagyjuk, majd aprtgppel amennyire lehet ppestjk. Hozzadjuk a dit, a porcukrot, az aromt s a baracklekvrt.
Kis golykat formzunk s a htbe tesszk.
Kis lbasban vzgz fltt felmelegtjk az tcsokit s a golykat bele forgatjuk az olvadt csokiba. A fogpiszklra szrva kivesszk a csokibl s tlcn zsrpaprra tesszk s htbe tesszk, mg meg nem dermed a csoki bevonat.
Lime-os kkuszos fehrcsoki trffel
Hozzvalk kb. 30 db gombchoz: 1 bgre = 240-250 ml
2 dl bgre tejszn
250 g fehrcsoki
1 ek frissen reszelt citrom/lime hj
1 citrom/lime leve (opcionlis)
1,5 bgre kkuszreszelk
Vanlia esszencia (opcionlis)
1. A csokit gz fltt, vagy simn a tzhelyen kislngon felolvasztjuk, majd flretesszk hlni.
2. A tejsznt is felforraljuk, vatosan, lland kevergets mellett, kislngon. (Itt jhet bele pr csepp vanliaesszencia, de nem ktelez.) Ezt is flretesszk, hogy hljn kicsit.
3. Ha mr langyosra hlt a csoki s a tejszn is, akkor lassan hozzadjuk a tejsznt a csokihoz, s sima krmm keverjk. Hozzadjuk a citromhjat s a citromlevet, s kicsit tbb mint fl bgre kkuszreszelket. Elkeverjk, majd betesszk a htbe egy fl rra, hogy kicsit megdermedjen a massza.
4. Ha letelt a flra, kivesszk a htbl, gombcokat formlunk a masszbl, meghempergetjk kkuszreszelkben s ksz. Ha mind ksz, visszatesszk a htbe s tlalsig ott troljuk.
recept:gourmandula

Prhagyms, szalonns pite


Hozzvalk: 1 adag omlstszta, 1db prhagyma, 3 dl tejszn, 8 szelet hsos bacon szalonna, 1 egsz tojs,3 db tojs srgja, rlt szerecsendi, rlt bors.
Omlstszta: 20 dkg liszt, 15 dkg vaj vagy margarin, csipetnyi s, 5 evkanl hideg vz.
Tegyk a lisztet egy tlkba, vgjuk r a jghideg vajat, szzuk meg , majd keznkkel morzsoljuk ssze. Adjuk hozz a vizet s gyrjuk cipkk.
A prhagyma kt vgt vgjuk le, szeljk hosszban ktfel, majd kockzzuk egy centis darabokra. Ugyancsak kockzzuk fel a szalonnt, tegyk egy nagy serpenybe s hevtsk addig, mg a szalonna pirulni kezd. Adjuk hozz a prkockkat, fszerezzk rlt borssal s rlt szerecsendival. Proljuk krlbell 2-3 percig, majd hagyjuk kiss kihlni.
Lisztezett deszkn nyjtsuk kis az omlstsztt fl centi vastagsgra, bleljnk ki vele egy vajjal s liszttel meghintett kzepes mret peremes piteformt. A tsztt a stedny kilg szleinl vgjuk le, majd tegyk bele a megprolt szalonns hagymt.
Egy kis tlkban keverjk ssze a tejsznt a tojsok srgjval s ntsk a hagyms keverkre. Tegyk elmelegtett stbe s sssk 160 fokon, legalbb 35-40 percig.

Aljnlkli trs
Hozzvalk :
1 kg tr
15 dkg lgy margarin
5 evkanl bzadara
2 evkanl liszt
10 evkanl kristlycukor
4 egsz tojs
csipet s
reszelt citromhj
1-2 csomag vanilis cukor
1 teskanl szdabikarbna
fl csomag stpor
Tetejre : 1 pohr tejfl, 1 evkanl liszt, 1 tojs
A hozzvalkat sszekeverjk, kzepes mret lisztezett, zsrozott tepsibe ntjk.
A tetejre valkat kikeverjk, evkanllal rcsurgatjuk s elsimtjuk a tetejn.
Forr stben kzepes lngon 170 C-on szp pirosra stjk. ( Kb. : 40 perc )
Reszelt trs muffin / 24 db
Tszta: 40 dkg liszt, 25 dkg rma, 15 dkg porcukor, 1 tojs srgja, fl stpor, 1 vanlis cukor, 3 ek kaka
sszegyrjuk, elfelezzk, s a kell kemnysg elrsig htjk.Tegyk a mlyhtbe 20-30 percre, utna knnyebb reszelni. )
Tltelk: 50 dkg tr, 18 dkg cukor, 3 tojs srgja, 1 citrom reszelt hja, 2 vanlis cukor
Jl sszekeverjk, majd 5 dkg darlt kekszet kevernk hozz, vgl a 4 tojs habjt is vatosan belekeverjk.
A muffinformkat kivajazzuk. Nagylyuk reszeln a formkba reszelnk a tsztbl, 1 ppos evkanlnyit kanalazunk r a tltelkbl s a tetejre megint tsztt reszelnk. Nem rdekes, ha kilg a muffinformbl mert sts kzben nagyon nem emelkedik meg. 170C-on 30 percig sssk!
Amerikai csokolds stemny Brownie
Sssnk valamit! |
|
Hozzval:
12 dkg vaj
20 dkg tejcsokold
10 dkg tcsokold
35 dkg cukor
3 tojs
10 dkg finomliszt
1½ evkanl kakapor
25-30 dkg natr tejsznes krmsajt (pl. Philadelphia vagy mascarpone
1 dl tejfl
2 tojssrgja
1 vanliard
1 citrom reszelt hja
Elmelegtjk a stt 175 fokra (gzstn 4-es fokozat). Egy 20x30 cm tepsit kivajazunk, s egymson keresztbe tve stpaprt tertnk bele. Lnyeges, a stpaprok minden irnybl tllgjanak pr centimterrel a tepsi peremn, mert gy majd egyszer lesz kiemelni a ksz stemnyt.
A csokoldkat aprra vgjuk, majd 10 dkg tejcsokit flretesznk. A tbbit az tcsokoldval s a vajjal enyhe gz fltt kevergetve megolvasztjuk.
Megvrjuk, amg az olvadt csokis-vajas keverk langyosra hl, aztn robotgppel beledolgozunk 20 dkg cukrot, majd sorra egyms utn az egsz tojsokat is. A liszthez teaszrn t hozzszitljuk a kakaport, s belekeverjk a flretett, aprra vgott tejcsokit.
A lisztes keverket fakanllal belevegytjk a csokis-vajas-cukros-tojsos masszba. Ez lesz a stemny csokis tsztja, amelyet egyenletes rtegben tkanalazunk a tepsibe, s a tetejt elsimtjuk.
A natr tejsznes krmsajtot, a tejflt, a tojssrgjkat, a vanliard kikapargatott belsejt, a maradk cukrot s a reszelt citromhjat robotgppel alaposan sszekeverjk. Ez lesz a stemny krmsajtos rsze.
A krmsajtos rszt evkanllal elptygtetjk a csokis tsztn, majd egy fakanl vgvel a krmsajtos rszeket s a csokis tsztt finoman sszekeverjk, hogy mrvnyos legyen a hats.
A stemnyt 35 perc alatt megstjk. Vigyzat, nem szabad tovbb, mert akkor kiszradhat. Ha teljesen kihlt, kiemeljk a tepsibl, s kockkra vgva tlaljuk.
|

|